Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany kurczak panierowany i obsmażony :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2-4 kawałki ugotowanego mięsa z kurczaka ( zależy jak są duże ),
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany kurczak panierowany i obsmażony :

Pomysł na wykorzystanie mięsa z kurczaka z rosołu ( lub innego wywaru ). Jeśli gotujemy wywar na zupę na kurczaku i nie wkładamy mięsa do zupy lub nie używamy do innego dania można większe jego kawałki wykorzystać do zrobienia II dania.
Mięso z kurczaka posolić , popieprzyć , lekko ucisnąć tak by nadać mu kształt i panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać olej z masłem i podsmażyć kotleciki na rumiano z obu stron .
Można panierować dodając do bułki tartej odrobinę utartego ostrego sera .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 17.04.2012 22:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak