Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w miodowej glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 4 - 5 sztuki
świeża pietruszka 2 łużki
tymianek 1 łużka
brązowy cukier 1 łużka
sos sojowy 2 łużki
sos słodko-kwaśny 2 łużki
miód 2 łużki
czosnek ząbki 1 - 2 sztuki
sól
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w miodowej glazurze

Cebulę pokroić w piórka i wysypać na dnie naczynia żaroodpornego.
Piersi umyć, oczyścić i ich wierzchnią stronę ponacinać skośnymi liniami,
tak do ok. połowy grubości. Lekko natrzeć solą i ułożyć w naczyniu
przekładając częścią cebulki.
Pietruszkę grubo posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami.
Tak powstałą glazurą powstałą glazurą zalać mięso i przykryć szczelnie
folią aluminiową.
Wstawić na 60 min. Do piekarnika nagrzanego do 180ºC.
Zdjąć folię i piec jeszcze ok. 15 – 20 min.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak