Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel drobiowy z masłem czosnkowym wg Buni :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 filety
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel drobiowy z masłem czosnkowym wg Buni :

Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć .Na każdym filecie położyć łyżeczkę masła czosnkowego, złożyć filet na pół tak by masło znalazło się w ,, kieszonce \". Panierować w jajku , bułce tartej, mące .Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy .

Masło czosnkowe robię ucierając zmiksowany czosnek z masłem ( ok 10 ząbków średniej wielkości na kostkę masła ). Formuję to masło po utarciu w wałeczek ( owijając folią spożywczą i schładzając )- potem kroję na porcje i takie trzymam w zamrażalniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.03.2012 13:58
super
polly66 13.01.2011 10:00
to coś dla mnie jak z masłem czosnkowym!:D
banditka 06.10.2010 10:16
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak