Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z czerwoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dag
cukier 2 łyżki
olej 1/3 szklanki
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
cebula biała 30 dag
Gorczyca biała cała Prymat 15 g
ocet 1/3 6%
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z czerwoną cebulką

Wymoczyć filety, (najlepiej w mleku)przez kilka godzin i pokroić na kawałki. Na oleju zeszklić półplasterki cebuli, wlać ocet, włożyć przyprawy i koncentrat, dusić kilkanaście minut; zestawić z ognia, dodać gorczycę i wystudzić. do miski przełożyć śledzie i resztę, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na kilka godzin, aby się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 26.11.2010 14:49
to są śledzie na czerwono, ale z białą cebulą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak