Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
sól, pieprz
przyprawa do mielonego
Pieprz ziołowy mielony Prymat
CZERSTWA BULKA
Bułka tarta klasyczna Prymat
kostka do mięsa
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z indyka

Mięso oddzielić od kości zmielić w maszynce razem z czerstwą bułką. Następnie dodać jajko, przyprawy, wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron ok 10 -15min (łącznie).

Do rondla wlać 1 szklankę wody, wrzucić pół kostki do mięs, zagotować, następnie dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego, wymieszać, dalej gotować. Do sosu dodać usmażone mielone, zmniejszyć ogień i dusić ok 10 min. Na koniec dodać mąkę wymieszaną w małej ilości wody. W razie potrzeby doprawić sos solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 23.04.2011 19:37
fajne
Smakosz6 12.01.2011 11:56
mniam
iknkirke 08.01.2011 17:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak