Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z pieczarkami i pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
pieczarki 50 dag
olej 4 łyżki
cebula 1 szt
pomidory 4 szt
mąka 1 lyżka
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 1 łyzka
boczek wędzony 15 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z pieczarkami i pomidorami

Cukinię obrać,wydrążyć nasiona,pokrajać w krążki grubości 1 cm.Oprószone mąką obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Ułożyć w rondlu na cienkich plasterkach lekko podsmażonego boczku,osolić.Grzyby podsmażyć z cebulą i chwilę dusić,wyłożyć na cukinię.Na grzybach ułożyć plasterki pomidorów.Rozmieszać śmietanę z mąką,zalać potrawę ,dusić pod przykryciem kilka minut.Przed podaniem posypać zieleniną.Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.10.2013 15:32
lubię takei połaczenia
IlonaAlbertos 31.08.2013 11:14
Genialna cukinia.
Iwusia 10.01.2013 23:00
wygląda wspaniale
Norgiusz 08.10.2012 17:35
fajne
mehia 19.03.2011 18:36
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak