Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup ze śliwek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1,5 kg
woda 300ml
sól
świezo zmielony pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup ze śliwek

Śliwki myjemy , wypestkować i włożyć do rondla zalewamy wodą.Dusimy do miękkości i przecieramy przez sito. Zmierz objętośc przecieru- na każde 600ml daj 10 dag cukru i 300ml octu, dodaj sól i pieprz do smaku. Gotuj na małym ogniu, mieszając do zastygnięcia. Przelej keczup do butelek , zostawiając pod zakrętką 2 cm wolnej przestrzeni.Pasteryzuj 10 minut w głębokim rondlu. Po wyjęciu dokręć zakrętki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 06.01.2013 15:27
podobno jest wyśmienity
Monika193
Monika193 01.10.2010 09:36
dla mnie nowość :)
Beata73 30.09.2010 20:29
ciekawy przepis!
IZABELA29 29.09.2010 10:27
ciekawe jeszcze nie robiłam
Kate131 29.09.2010 07:09
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak