Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kaczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
majeranku 2 łyżki
sól, pieprz
oliwa
ziemniaków 10

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kaczka

Kaczkę dokładnie płuczemy, osuszamy, a następnie nacieramy oliwą, solą, pieprzem oraz majerankiem. Zostawiamy na noc w lodówce.

Ziemniaki obieramy, kroimy na połówki, nacieramy oliwą i przyprawami.

Kaczkę pieczemy w temperaturze 190ºC, przez ok. 1,5 godziny. Po około godzinie dodajemy ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 09.11.2011 10:11
mnnnnnnnnnniam
Justyna223 14.09.2011 22:57
hmmm smakowa
Koper 10.03.2011 16:09
tylko sól pieprz i majeranek- niby takie proste a jakie pyszne :)
IlonaAlbertos 04.02.2011 13:21
Uwielbiam takie dania :)
agnieszka189 18.10.2010 15:25
no cóż, niegrzeczna była to ją upiekliśmy;)
misia53 16.10.2010 16:42
Agnieszko, czemu tak pobiłaś kaczuchę ? jest cała posiniaczona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak