Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki z chimichurri

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki z chimichurri

1 porcja mrożonego ciasta francuskiego,
3 łyżki Cimichurri,
5 dag startego żółtego sera (np. goudy).

Ciasto francuskie rozmrozić jeśli zamrożone i rozłożyć. Bez wałkowania posmarować chimichurri i posypać startym serem. Jeśli domowe, to rozwałkować na duży prostokąt 20x30 cm - mniej więcej. I też posmarować i posypać serem. Ostrożnie zwinąć w roladę zawijając w pergamin, po czym wsadzić do lodówki.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 200°C. Wyjąć ciasto z lodówki i pokroić w plasterki grubości 1 cm. Przełożyć na blachę pokrytą pergaminem lub specjalną podkładką. To konieczne w przypadku ciasta francuskiego. Nie przejmować się dziurami w ślimakach - ciasto rosnąc, zaklei wszystko. Piec ok. 15 minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 06.04.2011 09:34
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
monciasz 04.03.2011 12:04
bardzo smakowicie wygląda
suzana 19.02.2011 14:18
super:)
Karolcia12 02.02.2011 18:54
super, a tej przyprawy to nie znałam :)
hastalavista 03.01.2011 12:06
bardzo ładnie wyglądają :)
Beata73 24.10.2010 07:01
do piwa - super
Kryska73 15.10.2010 09:57
Ja ubijam białko z czosnkiem i suszoną cebulką i tym polewam takie słone ślimaczki! Ale bez chimichurri tylko z pieczarkami.
Kryska73 15.10.2010 09:54
pyszne, szczególnie z lukrem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak