Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem miętowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier
landrynki 20 miętowe

Przepis i sposób przygotowania na: Krem miętowy

Landrynki rozpuścić w 250 ml gorącej wody i wystudzić. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu a następnie połączyć z rozpuszczonymi landrynkami. Śmietankę ubijać stopniowo dodając cukier i rozpuszczone cukierki wymieszane z żelatyną. Kremem można przełożyć biszkopt. Krem należy schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Torciara 06.10.2023 18:22
To ma być całe opakowanie żelatyny?
adam1f 28.09.2013 23:54
muszę taki zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak