Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z nadzieniem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
mleko 1 szkl.
jajko 3 szt
cukier 3 łyzki
drożdże 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z nadzieniem

mleko lekko podgrzać,rozpuscić w nim drozdże.mąkę i cukier wsypać do miski dodać drożdże oraz jajka.mikserem wyrobić ciasto.odstawić na 30 minut.włożyć do formy i odstawić na 15 minut.piec 40-45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 25.10.2011 14:49
smaczna
Zoso 29.07.2011 21:47
smaczne
Krzysztof42 11.01.2011 15:23
lubię babki nawet te z nadzieniem
małgorzata114 10.08.2010 21:44
własnie to jest babka bez nadzienia tylko się tak nazywa
Allice 05.08.2010 18:50
A gdzie nadzienie?
bercik1 10.05.2010 11:17
Super przepis.
IlonaAlbertos 08.05.2010 19:04
Myślę, że ta babka byłaby super z bakaliami lub przełożona dżemem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak