Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
olej 1 łyzka
jajko 2 szt
przecier pomidorowy 8 łyżek
śmietana 4 łyzki
mąka 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 2 łyzki
kapusta włoska 12 lisci

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem

Kapustę sparzyć zdjąć liście ,wystudzić.Ryż gotować około15 minut,wystudzić.Pieczarki pokrajać,podsmażyć z cebulą.Dodać do ryżu grzyby, jajka ,sól, pieprz,zieleninę,wymieszać.Nadzienie rozłożyć na liście kapusty,zwinąć,ułożyć w naczyniu skropić wodą,chwilę gotować pod przykryciem.Oddzielnie przygotować sos pomidorowy. Gołąbki podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 01.04.2012 23:11
pyszniusie :]
IKrakowianka 11.11.2011 00:24
pyszne
agnieszka214 29.05.2011 11:22
uwielbiam
jeta72 15.05.2011 12:24
Ja też uwielbiam;)
MAR3STA 03.02.2011 17:46
uwielbiam gołąbki;)
Edyta38 02.02.2011 18:57
pyszne tradycyjne gołąbeczki :)
pigila
pigila 19.01.2011 09:57
gołąbki wegetariańskie
Monika193
Monika193 09.10.2010 11:11
ioo, z pieczarkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak