Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
masło 15 dkg
śmietana 3 łyż
sól, pieprz
rydze 50 dkg
masło 2 łyz
jajko 2 zółtka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rydze w cieście

z maki masła i zółtka oraz soli zarobic ciasto i włożyc na 1 godz do lodówki. W tym czasie oczyscić rydze i lekko podgotować. Drobno pokroić i podsmazyc na maśle. Doprwaic do smaku. Ciasto wyjąc z lodówki i rozwałkowac pokroic w kwadraciki i na kazde kłaśc farsz i przykrywać drugim ciastem. Rogi ciasta posmarowac jajkiem i upie cw rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 14.08.2012 08:12
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak