Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 15 dag
mąka 15 dag
jajko 3
bakalie 15 dag
POSYPKA

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowiec

Jajka i cukier zmiksować aby powstał kogiel - mogiel , dodajemy mąkę i dalej ucieramy. Dodajemy obtoczone mąką bakalie i mieszamy. Blaszkę smarujemy i wypełniamy formę i pieczemy 40 minutek w 170 st. Po ostudzeniu polewamy według przepisu lukrem i posypką kolorową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 14.11.2010 10:48
lubię proste ciasta
Margo1 18.10.2010 11:26
bakaliowcem zajadam się często
Monika193
Monika193 30.09.2010 22:47
super przepis
alaaa 30.09.2010 20:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak