Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

Składniki:
30 dag leśnych grzybów
1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny krojonej w paski
4 łyżki masła
1 kubek śmietany (150 ml) 18%
3 kostki bulionowe (najlepszy jest bulion grzybowy)
1 płaska łyżeczka przyprawy typu vegeta
5ziarenek czarnego pieprzu
1 cebula
4-5 l wody

wykonanie:
Grzyby oczyścić, pokroić. cebulę brać i opalić nad gazem następnie do duzego garnka wlać wodę wrzucić kostki bulionowe, opaloną cebulę, wsypać vegetę i ziarenka pieprzu i wszystko zagotować usmażyć w tym czasie grzyby na roztopionym maśle dodać włoszczyznę następnie dodać do zupy po ugotowaniu wyjąc cebulę następnie dodać śmietanę i wymieszać z zupą...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.02.2013 11:29
Grzybową to mój mąż uwielbia
BozenA 15.08.2011 17:52
rewelacja
BozenA 15.08.2011 17:52
rewelacja
Magdalena80 18.07.2011 23:39
dzisiaj gościła u mnie na stole :)
Karolcia12 29.06.2011 14:33
takiej zupy jeszcze nie prróbowałam
Mati13 05.12.2010 14:57
pycha!
pawel007 03.10.2010 10:19
pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak