Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola jaś z roszponka i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szklanka grubej fasoli białej
garść roszponki
lyzka sosu sojowego
łyżeczka posiekanego czosnku
sól do smaku
pieczarki 20 dag
ziemniaki ugotowane w łupinach szt.
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: fasola jaś z roszponka i pieczarkami

Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie, ugotować w świeżej wodzie (posolić pod koniec gotowania), ostudzić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć je na połowie oleju, aż się zrumienią, oprószyć solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. sałatę rozdrobnić na mniejsze kawałki, połączyć z resztą składników. Wymieszaj olej, sos sojowy, czosnek, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 17.04.2012 14:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak