Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mieszane sałaty z octem balsamicznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

po dwie garści rukoli
po dwie garści sałaty dębolistnej
3 łyżki oliwy
3 łyżki octu balsamicznego
ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli
parmezan starty 3 łyżki
radicchio 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: mieszane sałaty z octem balsamicznym

Liście sałat umyć i osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Przez praskę przecisnąć ząbek czosnku.
Do słoika wlać ocet balsamiczny, wsypać pół łyżeczki soli i dodać czosnek. Słoik zakręcić, po czym kilkakrotnie nim wstrząsnąć, aby dokładnie wymieszać składniki. Następnie wlać oliwę i ponownie zakręcić i wstrząsając wymieszać.
Sałatę posypać wiórkami parmezanu. Przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać, posypać pieprzem. Przed podaniem nieco schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak