Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rizotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pół cukini
papryki 2
pieczarek 30 dag
pierś z kurczaka
cebula biała
pomidory bez skóry 2
kostki rosolowe o smaku grzybowym 2
ryż do risotto 1 szklanka
przyprawa do gyrosa
masło
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Rizotto

cukinie, pomidory, papryke, mieso i cukinie kroimy w kostke, pieczarki w cienkie polplaterki. Ryż gotujemy na sypo w duzej ilosci wody, przecedzamy. Pieczarki dusimy na masle, cebule szklimy na oleju, w osobny naczyniu podsmazamy mieso rowniez na oleju, nastepnie dodajemy do niego usmazone pieczarki i cebule, nastepnie papryke i pomidory, 10 minut przed konce gotowania dodajemy cukinie. Miedzy czasie dodajemy kostki rosolowe, przyprawe do gyrosa oraz sol. na sam koniec dodajemy ugotowny ryż, mieszamy i podajemy na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.09.2012 18:38
smaczne
Piotr24 08.08.2011 13:53
muszę spróbować :)
ankaryba 03.07.2011 17:12
smaczne
Magdalena/26Mooi 24.01.2011 12:19
kolorowe
Justyna73 06.10.2010 11:23
musi być smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak