Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki mięsne pieczone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 500 gram
wieprzowina 200-300 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki mięsne pieczone

Mięso gotować około 25 minut od zagotowania w osolonej wodzie, następnie wystudzić i przecisnąć przez maszynkę do mięsa średnie tarki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oleju. Wymieszać mięso z cebulą, Ciasto francuskie pociąć w kwadraty i układać farsz, zakleić, układać na papierze do pieczenia, posmarować masłem po wierzchu. Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut.

.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 31.01.2012 03:02
fajne
aleksa123 19.05.2011 07:27
Pyszne
pigila
pigila 13.04.2011 07:29
smaczne
Buczo007 30.08.2010 10:55
polecam:)
Małgorzata113 22.06.2010 10:13
Smaczne są paszteciki, ale dla mnie czasochłonne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak