Paszteciki mięsne pieczone

Paszteciki mięsne pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    500 gram
  • wieprzowina

    200-300 (łopatka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso gotować około 25 minut od zagotowania w osolonej wodzie, następnie wystudzić i przecisnąć przez maszynkę do mięsa średnie tarki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oleju. Wymieszać mięso z cebulą, Ciasto francuskie pociąć w kwadraty i układać farsz, zakleić, układać na papierze do pieczenia, posmarować masłem po wierzchu. Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut.

.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krokodyl

31.01.2012 03:02
fajne

aleksa123

19.05.2011 07:27
Pyszne

pigila

13.04.2011 07:29
smaczne

Buczo007

30.08.2010 10:55
polecam:)

Małgorzata113

22.06.2010 10:13
Smaczne są paszteciki, ale dla mnie czasochłonne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat