Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi dyniowe z szałwia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 200 g
surowego miąższu dyni 300 g
mąki 210 g
jajko
soli 1/2 łyżeczki
parmezan starty 60 g
masło
szałwia

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi dyniowe z szałwia

Ziemniaki gotujemy, przepuszczamy przez praskę, dynię można upiec w piekarniku, albo gotowac na parze i rownież przepuscić przez praskę.
Zagniatamy ciasto z ziemniaków, dyni, mąki, jajka i soli.
Foemujemy wałek, kroimy na małe kluseczki, coś na kształt kopytek, gotujemy w osolonym wrzątku tak z 9 min.
Odcedzone polewamy stopionym masłem z drobno pokrojoną, lekko podsmażoną na maśle szałwią - daje obłędny zapach, posypać serem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak