Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka faszerowana grzybkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 podwójna
jajko 1 szt
cebula 0,5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
natka pietruszki
bulion warzywny 3/4 szkl
grzyby leśne 100 obgotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka faszerowana grzybkami

Pierś oczyścić odcięte skrawki mięsa pozostawić do nadzienia.
długim nożem wyciąć otwór, ostrożnie by nie przeciąć drugiej strony ani boków.
Grzybki obgotowane włożyć na patelnię i przysmażyć na odrobinie tłuszczu z cebulką i ścinkami mięsa. Nadzienie wystudzić dodać jajko i tartą bułkę oraz przyprawy do smaku. Łyżeczką nałożyć nadzienie do wydrążonych piersi.
Obsmażyć porcje ze wszystkich stron, podlać bulionem i dusić ok 20 min pod przykryciem.
podawać z warzywami z wody lub z dietetycznym beszamelem z mleka i mąki kukurydzianej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 29.01.2012 10:50
Bardzo dobre polecam
Tahitha 17.03.2011 09:12
Super przepis
polly66 19.12.2010 23:18
zazwyczaj robię z pieczarkami ale to nie to samo, ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak