Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z wiórkami kokosowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
jaja 5 szt.
margaryna 250 gram
mleko 1 szkl.
miód płynny 350 gram
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 szkl.
polewa czekoladowa
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z wiórkami kokosowymi

Jajka zmiksować z cukrem , miodem i margaryną. Dodać mleko, mąkę, kakao, proszek do pieczeni i sodę. Wszystko dokładnie wyrobić robotem na jednolitą masę. Na koniec dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
Piec 55 minut w 170stopniach w piekarniku z termoobiegiem.
Polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Zamiast polewy używam czekolady mlecznej, np. z bakaliami. Rozkładam paski czekolady na gorącym cieście, kiedy się rozpuszczą , ciepłą masą pokrywam cały placek.
Pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 18.12.2011 11:42
tylko kawki brak:)
Jaheira11 24.11.2011 22:17
piernika jeszcze z wiórkami nie próbowałam, a przyznam, że kokoski lubię :)
iwona332 08.07.2011 12:55
super
barbara11561 09.06.2011 18:57
Super:)
marta0906 16.01.2011 12:07
pyszny
marta0906 16.01.2011 12:07
pyszny
marta0906 16.01.2011 12:07
pyszny
marta0906 16.01.2011 12:07
pyszny
marta0906 16.01.2011 12:07
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak