Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka faszerowane grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 100 g
mąka 1 i 1/2 szklanki
jaja 2 szt
masło 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
woda ok1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka faszerowane grzybami

Z mąki , jajek i wody zagnieść ciasto. Pokroić na kwadraciki o wymiarach 4,5x 4,5
Grzyby ugotować w rosole, następnie drobno posiekać i wymieszać z drobno posiekaną i podsmażoną na maśle cebulką. Przyprawić pieprzem i solą do smaku.
Gotowy farsz układać na kwadratach i składać ciasto w trójkąty. Brzegi zlepić ze sobą. Gotowe uszka gotujemy w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 22.10.2015 20:02
wyglądają ślicznie
Ela15 10.11.2014 11:25
fajne uszka
andzia123 10.07.2012 05:23
uwielbiam
angelusia111 19.12.2011 10:28
Heh teraz na święta przepis jak znalazł:)
angelusia111 22.11.2011 10:53
Kurcze, moje ulubione:)
jolaxa1 21.06.2011 21:06
super
maciek7 28.03.2011 12:59
pycha
Neetka90 27.03.2011 19:13
super :)
ziutula
ziutula 27.01.2011 00:36
smacznego...
annagebalska 07.01.2011 09:53
uwielbiam uszka :)
MAR3STA 20.12.2010 20:17
na wigilię super
mysza666 20.12.2010 18:51
Co racja to racja, że dobre:)
accee 06.12.2010 13:11
Pychota!!
ElizaT 02.12.2010 23:38
Święta tuż tuż ;) ach pychota takie uszka
Joanna108
Joanna108 22.11.2010 09:00
Na święta jak znalazł :).
ElizaT 19.11.2010 08:20
są wspaniałe. Mają taki świąteczny urok i tylko na święta je jemy ;))
hastalavista 07.11.2010 13:57
moja ulubiona potrawa wigilijna :)
MAR3STA 01.11.2010 18:14
świetne i smaczne
kuklik 31.10.2010 18:40
a z czystą pieczarkową jeszcze lepsze
matii6 10.10.2010 19:38
z barszczykiem super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak