Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem, podgrzybkami i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane mięso (u mnie drobiowe) 50 dag
podgrzybki 40 dag
sól, pieprz
sos sojowo grzybowy 1 łyżka
masło 2 łyżki
ciasto naleśnikowe
jajko 2 do panierki
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, podgrzybkami i ryżem

Ciasto naleśnikowe ( na 15 placków):
1 szl mleka, 1 szkl wody, 2 jajka, 1,5-2 szkl mąki, szczypta soli, cukru, 2 łyżki oleju. Zmiksować wszystkie składniki, smażyć naleśniki.

Ugotowane mięso obrać, przemielić przez maszynkę (lub zmiksować w rozdrabniaczu:)
Podgrzybki oczyścić , pokroić na mniejsze kawałki, smażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić solą, pieprzem. Grzybki oraz ugotowany ryż przemielić, dodać do farszu mięsnego, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym.

Na naleśniki układać porcję farszu , zawijać, panierować w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć krokiety na rozgrzanym oleju.
Podawać z barszczykiem:)
Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 19.07.2012 19:09
lubie
LuKaSz4761 04.05.2012 11:16
fajne
LuKaSz4761 04.05.2012 11:16
fajne
polly66 29.07.2011 11:28
z chęcią by się zjadło
iga2 06.06.2011 22:30
smaczne
PaniMISIOWA 13.01.2011 19:17
apetyczne!
marta0906 19.10.2010 18:46
smaczne
edyta18-20 13.10.2010 06:33
uwielbiam ale z ryżem nie robiłam
Justyna223 13.10.2010 05:56
pychotka
Natalia/tubisiek 29.09.2010 06:58
aż ślinka cieknie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak