Karczek miodowo-imbirowy

Karczek miodowo-imbirowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1 kg
  • imbir

    1 łyzka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1/2 łyżka
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, ułożyć w naczyniu w którym będzie się piekło. Przyprawy wymieszać i równomiernie zasypać nimi mięso, pozostawić w lodówce pod przykryciem na noc. Na drugi dzień mięso zalać wodą tak, aby było nią przykryte, nie spłukać przypraw. Piec pod przykryciem w mocno nagrzanym piekarniku ok. 1,5 godz., aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso się upiecze, zlać wywar do małego naczynia i dodać miód (wywar ma być lekko słodki), wymieszać i ponownie zalać mięso – polać każdy kawałek, piec pod przykryciem jeszcze ok. 20 min, aż mięso się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat