Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
kukurydza konserwowa 1
Fasolka czerwona z puszki 100
fasolka biała niekoniecznie 1
majonez do smaku
musztarda do smaku
jabłka 2 duże, słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna

Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę.dodajemy fasolki,kukurydzę.Dodajemy majonez wymieszany z musztardą i cukrem .Mieszamy sałatkę.Dopiero teraz obieramy jabłka i kroimy w kostkę.Znów mieszamy tak aby jabłka schowały się w majonezie wtedy nie zczernieją.Na końcu dodajemy lubczyk posiekany jak pietruszka drobno.Mieszamy.Lubczyk nie jest konieczny ale daje fantastyczny smak.Musi być świeży lub mrożony.Nigdy suszony.Polecam bo warto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak