Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 30 dag
masła 20 dag
cukru 10 dag
jajko 1
szczypta soli
Nadzienie:
budyń waniliowy 1
śliwek węgierek 70 dag
mleko 0,5 l
czubata mąki 1 łyżka
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami

Ciasto:
zagnieść ciasto zawinąć w foliei włożyć do lodówki na 30 min, zagnieść jeszcze raz i rozwałkować 3/4 ciasta a pozostałe pozostawić na paski, przełożyć ciasto do formy i ponakówać widelcem.
NADZIENIE:
śliwki wypestkowaći ułożyć na cieście skórką do dołu, budyń ugotować na mleku z mąką i ostudzić, Do zimnego buduniujajka i ucierać wyłożyć na śliwkia opzostałe ciasto pokroić w paski i poukładać na budyniu piec 55 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak