Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z serdelkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

50 dkg fasolki
1/2 słoika przecieru pomidorowego
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
łyżka mąki
łyżka masła lub margaryny
parówki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z serdelkami

Umytą fasolkę pokroić, ugotować w małej ilości wody z dodatkiem soli, cukru i tymianku. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, zalać wywarem z fasolki. Wlać do fasolki, dodać przecier pomidorowy, sól pieprz i cukier. Parówki pokroić w plastry, połączyć z fasolką i sosem, wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak