Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MOZZARELLA IN CAROZZA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
jaja 2 szt
mozzarella (żółta) 4 plasterki
parmezan starty 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: MOZZARELLA IN CAROZZA

Bułkę tartą mieszamy z parmezanem. Maczamy kromkę chleba tostowego w roztrzepanych jajkach, kładziemy na panierce, następnie układamy na niej ser żółty i kolejną umaczaną w jajku kromkę chleba. Wszystko razem panierujemy.

Tak samo postępujemy z kolejnymi kromkami chleba. Smażymy na średnim ogniu i koniecznie nagrzanej patelni, aż tosty uzyskają złoty kolor. Przed podaniem kroimy na 2 trójkąty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.04.2013 09:40
pyszne śniadanko :)
smakowita 15.07.2012 15:48
smaczne !
mic 28.11.2011 13:47
o extra, naprawde i ladne zdjecia
rjustysia 15.11.2011 10:18
Zjadłabym zaraz na śniadanie :)
Dorota76 25.03.2011 21:15
musi być pyszniutkie jutro się o tym przekonam
Jolanta40 16.02.2011 09:38
pysznie wygląda
madagaskar 15.12.2010 14:44
mniam mniam
hastalavista 23.11.2010 21:28
świetny przepis! bardzo pomysłowe :)
Islanzadi 30.10.2010 00:39
Już mi ślinka cieknie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak