Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowy - biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 łyżka masła
1 łyżka mąki
3-4 cebule
1 łyżeczka kminku
sól do smaku
cukier do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowy - biały

Cebulę drobno posiekać i ugotować w bulionie. z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wlać gorący bulion. Dodać kminek, sól i cukier, zagotować. Gotowy sos przetrzeć przez sito. Nadaje się do mięs, zapiekanek z ziemniaków itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak