Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy serowe z nutą waniliową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 łyżka
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy serowe z nutą waniliową

Rozdzielamy żółtko od białka. Do żółtek dodajemy ser biały, mąkę i cukier, i rozcieramy widelcem na gładką masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli (polecam zrobić to ręcznie trzepaczką, gdyż taka jest trwalsza - nie opada przy mieszaniu).

Następnie do piany dodajemy masę serową i delikatnie mieszamy. Smażymy placuszki z 2 czubatych łyżek każdy.

Polecam użyć do smażenia margaryny, gdyż racuchy chłoną tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 06.12.2012 22:04
Takich jeszcze nie robiłam, robię bez sera
cooleczka 18.10.2012 17:08
smaczne
Cukiereczek13 14.09.2012 15:31
wyglądają apetycznie ;)
smakowita 16.08.2012 21:53
pyszne !
bartek8585 17.07.2012 21:59
racuchów z twarogiem nie jadłem. Ale margarynie mówię nie.. wolę olej.
pigila
pigila 06.02.2012 18:22
super
Marzena34 07.01.2012 17:32
fajne
ZEWA 06.04.2011 12:29
lubię racuchy
Aleksandra45 20.03.2011 09:58
super!!
stokrotka 02.12.2010 16:55
fajne
monisia1977 01.12.2010 08:36
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak