Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 g
cebula 1 średnia
mielone z łopatki 300 g
koncentrat pomidorowy 70 g (puszeczka)
serek topiony śmietankowy duży 100 g
przyprawa uniwersalna Kucharek 1,5 łyżeczki
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym

Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju z łyżeczką vegety. Następnie dodajemy mięso i smażymy, aż stanie się sypkie. Doprawiamy 1/2 łyżeczki vegety, mieszamy. Do gotowego mięsa dodajemy koncentrat, troszkę ponad pół szklanki wody, a następnie serek topiony pokrojony w kostkę.

Mieszamy, aż serek się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.

Makaron gotujemy wg przepisu (najlepiej wstawić, zanim zaczniemy robić sos).

Na każdej porcji makaronu nakładamy łyżkę wazową sosu i posypujemy świeżo startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 23.06.2013 11:48
bardzo sycący :-)
plocia 06.12.2012 21:36
Uwielbiam makaron i pyszny sosik do tego
smakowita 09.08.2012 21:59
bardzo lubię
misia53 09.12.2011 15:37
coś nowego , bo z serkiem
Dorota76 03.11.2010 12:21
moje ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak