Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z cynamonem i chałwą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3
cukru 2 łyżki
cynamonu łyżeczka
pokruszonej chałwy waniliowej 2 łyżki
masła łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z cynamonem i chałwą

Jabłka przekrajamy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne.

Cukier mieszamy z cynamonem i pokruszoną chałwą a następnie posypujemy nim połówki jabłek.

Na każdej połówce jabłka układamy strużynę masła.

Zapiekamy przez ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 ˚C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.08.2011 15:42
super
Kopiko1983 16.04.2011 04:42
Mniam, mniam...
Koper 12.12.2010 16:31
To musi być pyszne
iwona332 06.10.2010 14:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak