Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

różnokolorowej papryki 2-3 strąki
żółtego sera 15 dag
jajek 4 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat wg przepisu na opakowaniu
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 litr
natka pietruszki , ,
schab 3 duże plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w galarecie

Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem.Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera. Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1,5 cm. Układać je na półmisku. Jajka ugotować, wystudzić , obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 09.11.2012 14:06
piekne:)
tomek18 23.10.2011 14:33
wysmienite
alaaa 10.10.2010 18:32
jesteś mistrzynią w pomysłach i dekorowaniu,super
katarzynka455 04.10.2010 10:17
ale pięknie
Sloneczko222 01.10.2010 21:11
Suuper

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak