Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna po Kaszubsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby płotki 1 kg
śmietany kwaśnej 1 szklanka
octu 1 łyżka
mąki 2 łyżki
żółtko jajek 1
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna po Kaszubsku

Ryby oczyścić, pokroić i zalać wrzącą wodą. Dodać przyprawy i ocet. Gotować. Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i cały czas mieszać, żeby nie powstały grudki. Na koniec dodać roztarte żółtko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak