Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdzowe z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 50 dag
mleko 3,2% 250 ml
masło lub margaryna 10 dag
żółtka jaj 2 sztuk
łyżeczka cukru
sól 1/2 łyżeczki
drożdże 2 g
dżem wiśniowy 1 słoik mały
jabłko kwaśne 6 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdzowe z jabłkiem

Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku z cukrem.Rozczyn odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia .Następnie wlewamy do maki i żółtek .Dodajemy pół łyżeczki soli.Dokładnie wyrabiamy .Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt .Smarujemy konfitura i układamy pokrojone w plasterki jabłka .Zwijamy w rulon .Wkładamy do podłużnej keksówki .Pieczemy w temperaturze 180*C przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.07.2013 08:04
na pewno smaczne
MONIKA62 30.05.2012 19:47
super
jeta72 19.01.2012 19:37
pyszne
Papryczka 16.10.2011 19:29
dobre
Zoso 26.07.2011 19:39
zgłodniałem
ben-ka 28.05.2011 08:50
ale ciacho !!! super !!
joanna77 26.05.2011 14:29
wow
barbara11561 03.05.2011 00:11
Uwielbiam drożdżowe ciasto:)
Ela20 12.11.2010 08:07
pięknie wyrosło :)
Mysiunia 30.09.2010 10:28
świetne ciasto!
Mysiunia 28.09.2010 09:28
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak