Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe placki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 0,5 kg
mąka 5 łyżek
cukier waniliowy 1 szt
jajko 2 szt
cukier 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe placki

Twaróg utrzeć z żółtkami, cukrami dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Białka ubić na sztywno dodać do masy twarogowej delikatnie mieszając.Formować placki obtoczyć w mące i smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 02.12.2013 18:27
Bardzo dobre
anemon 23.03.2013 09:39
Ładnie rumiane placuszki.
Mariusz10 25.06.2012 22:14
pyszne
Krystyna32 13.03.2012 09:35
extra
Ela15 07.09.2011 09:39
mniam
Emilia22 01.08.2011 08:52
super
jeta72 06.07.2011 01:43
pycha;)
SyMiki 02.07.2011 15:09
muszę spróbować
barbara11561 29.05.2011 10:26
Bardzo pyszne:)
grazia1 02.03.2011 20:17
mniam mniam
Aniunia773 22.02.2011 11:34
pycha
Natalia/tubisiek 12.10.2010 08:06
apetyczne :)
matii6 27.09.2010 19:56
takich jeszcze nie robiłam,ładnie ci wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak