Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 4 sztuki
wędlina 40 dkg
margaryna 2 łyżki
natka 1 pęczek
sól, pieprz do smaku
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać margarynę i poddusić ziemniaki do miękkości. Cebulę pokroić w półplasterki, zaś wędlinę w paski. Połączyć je z ziemniakami. Przyprawić solą i pieprzem. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 15 minut w temp. 200 stopni. Udekorować cząstkami jajek, natką i krążkami papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.09.2010 20:32
Uwielbiam taką, mniam
Ewa111 28.09.2010 11:37
dobra zapiekanka
agnieszka214 28.09.2010 08:46
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak