Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona marchewka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 0,5 kg
smietana 18% 4 łyżki
mąka 2-3 łyżki
jajko 3 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona marchewka w cieście

Marchew oczyścić i pokroić w plastry około 1 cm i ugotować al dente. Jajka rozmącić ze śmietaną i dodać tyle mąki aby ciasto było gęstsze od naleśnikowego. Kawałki marchewki maczać w cieście i smażyć na rumiano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 28.10.2012 21:14
ależ wymyśliłaś..... no fajnie....
ben-ka 05.10.2012 11:39
A to ciekawe! nigdy nie jadłam tak przyrządzonej marchewki:)
Kekerboom 24.04.2012 11:48
fajne;)
dasada1 28.03.2012 21:46
fajne
dasada1 28.03.2012 21:46
fajne
noculos 28.03.2012 21:43
takiej nie jadłam
noculos 28.03.2012 21:43
takiej nie jadłam
noculos 28.03.2012 21:43
takiej nie jadłam
Krystyna32 27.01.2012 10:31
extra
Natalia/tubisiek 11.09.2011 20:43
fajne :)
AgaS10 04.09.2011 20:55
super:)
aisoglam 18.11.2010 23:42
fajny pomysł na dodatek do jakiegoś mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak