Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 7 kg
sól
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Pomidory umyć, osączyć, pokroić na ćwiartki.
Włożyć pomidory do miski i blenderem rozgnieść na papkę.
Przełożyć masę do rondla, dodać sól , cukier i na wolnym ogniu dusić kilka dni, ciągle mieszając, by dobrze odparowała masa.
Gdy masa jest gęsta wtedy jest dobra i nadaję się do zup lub sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.10.2010 12:56
bardzo prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak