Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa babka wielkanocna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
aromat cytrynowy
skórka z cytryny 1 sztuka
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa babka wielkanocna

Margarynę, żółtka i cukier utrzeć. Ubić białka na sztywną pianę i wymieszać z masą. Dodać pozostałe składniki. Piec 1 godz. w temp. 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak