Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czeladnik ślusarza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 5 łyżek
cukier waniliowy 1 szt
mleko 5 łyżek
sól
suszone śliwki 25 dag
olej 0,5 l
cukier puder 5 dag
starta gorzka czekolada 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: czeladnik ślusarza

Z jajka, mąki, cukru waniliowego, mleka oraz soli wyrobić gładkie ciasto i odstawić na trochę. Olej rozgrzać w garnku do takiej temperatury, aż wrzucony na próbę kawałek ciasta zacznie się od razu smażyć. Ze śliwek usunąć pestki, owoce nakłuć widelcem, obtoczyć w cieście, zanurzyć w tłuszczu i usmażyć na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć na sitku i odstawić do wystygnięcia, obtoczyć w tartej czekoladzie i cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.03.2012 20:12
to musi być pyszne;)
Roman5 12.11.2010 13:00
smaczne
Ewa111 30.09.2010 11:56
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak