Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanaka z ziemniaczanego pure z wędzoną rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mleko 3 szklanki
jajko 2 szt
ryba wędzona 15 dag
tłuszcz 2 łyzki
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanaka z ziemniaczanego pure z wędzoną rybą

Do ugotowanych ziemniaków dodać mleko wymieszane z surowymi jajkami i wszystkie dokładnie utrzeć mikserem. Drobno posiekaną cebulę zemleć, wymieszać z posiekana rybą. Połowę ziemniaków włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką, na to ułożyć cebulę z rybą, przykryć resztą masy, wyrównać i zapiec. Podawać z ostrą surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 25.11.2012 11:16
ja też lubię zapiekanki
mela25 19.05.2012 09:04
takie zapiekanki sa na prawdę dobre
Motorek 17.03.2012 00:11
pycha
olkaaa 13.02.2012 08:10
jeszcze nie próbowałam
traktorek 08.05.2011 14:20
ciekawi mnie smak
rosik93 28.09.2010 23:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak