Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk mielony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 50 dag
cebula 10 dag
mąka 2 dag
olej 5 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk mielony

Do mięsa dodać 3 łyżki zimnej wody i przyprawić, wyrobić masę. Cebulę pokroić w talarki, usmażyć na oleju. Z masy mięsnej uformować befsztyki i lekko oprószyć mąką, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę, przykryć patelnię i dosmażyć mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 11.11.2010 21:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak