Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti ze szpinakiem,fetą i oliwkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti
50 dag mrożonego szpinaku
6-8 połówek suszonych pomidorów
10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
30 dag fety
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ze szpinakiem,fetą i oliwkami.

Zamrożony szpinak w rondlu podlać kilkami łyżkami wody i podgrzewać na ogniu aż do zagotowania.Suszone pomidory pokroić w paseczki.Oliwki pokroić w plasterki a fete w kosteczkę.Przygotowane skłądniki dodać do szpinaku.Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.Makaron ugotować al dente,osączyć,włożyć do sosu,wymieszać i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak