Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga Eli w słoneczniku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 3 łyżki
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 sztuki
panga 4 (filety)

Przepis i sposób przygotowania na: Panga Eli w słoneczniku

Pozostałe składniki:

2 jajka
10 łyżek bułki tartej
10 dkg słonecznika łuskanego
olej do smażenia

Z oleju,soku cytrynowego,przyprawy do ryb,ziół prowansalskich,czosnku granulowanego,soli i pieprzu przygotować marynatę.Odmrożoną pangę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Każdy filet przekroić na 3 części.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Jajka dokładnie rozbełtać.Bułkę tartą wymieszać ze słonecznikiem.Rybę panierować w jajku i bułce tartej ze słonecznikiem.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na średnim ogniu z obydwu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam pangę z surówką z kiszonej kapusty (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 23.07.2011 19:56
Super! Warto spróbować!
wedith1 31.10.2010 09:11
Świetna marynata, a rybka super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak