Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z pianką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szkl maki
5 jajek
1/2 szkl cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
śnieżka
galaretka truskawkowa
polewa czekoladowa
olej 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką

Biszkopt: oddzielamy żółtko od białka, z białek ubijamy sztywną pianę. Do żółtek dodajemy cukier puder i miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy pianę z białek i miksujemy. Dalej stopniowo dosypujemy mąkę cały czas miksując dodajemy proszek do pieczenia, olej. Po uzyskaniu gładkiej masy wylewamy na blaszkę i pieczemy 35 min.
Masa: Rozrabiamy galaretkę w szklance gorącej wody. Śnieżkę robimy wg. przepisu na opakowaniu, następnie dodajemy wystudzoną galaretkę i miksujemy, aż nam się ładnie połączy wszystko. Biszkopt przekrawamy na 2 równe części i na jedną wylewamy Śnieżkę z galaretką, przykrywamy drugą cześcią biszkopta i polewamy polewą lub przyozdabiamy wg. wlasnego pomysłu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak