Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń na dziko

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
cebula 2 sztuka
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń na dziko

Wołowinę (lub indyka) pokroić na kawałki,włożyć do rondelka,posolić,przykryć cebula. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Skropić 3 łyżkami octu. Szczelnie przykryć i zostawić na noc w lodowce. Mięso wyjąć,zrumienić na patelni,wlać z powrotem do rondelka i dusić do miękkości. Zagęścić śmietaną z maka,dosolić do smaku. Ugotować kluski,najlepiej duże muszle. Polewać sosem z mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.09.2011 08:49
wow na pewno zrobię
Smakosz6 30.08.2010 12:07
pycha na dziko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak