Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z wędzonego boczku

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 20 dag
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
zielona pietruszka 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z wędzonego boczku

Boczek ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce wraz z ugotowanym jajkiem.
W garnku rozetrzeć masło, ucierając dodać musztardę. Gdy powstanie gęsta, gładka masa, dodawać stopniowo boczek, a następnie śmietanę.
Utartą masę wymieszać z drobniutko posiekanym czosnkiem i zieloną pietruszką.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 21:13
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak