Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet majerankowy Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kotlety schabowe 5 (bez kości)
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet majerankowy Eli

Pozostałe składniki:

1 duże jajko
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.Majeranek rozetrzeć palcami na dłoni.Do miseczki wsypać majeranek,czosnek,paprykę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Mieszanką natrzeć kotlety i włożyć do lodówki na dwie godziny.Jajko dokładnie roztrzepać.Maczać kotlety w jajku i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 07.02.2011 18:39
lubię eksperymentować z kotlecikami, więc spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak